середа, 27 грудня 2017 р.

Або пенсія або зарплата

Скоріше за все , вже з нового року: українцям потрібно обирати або пенсія або зарплата. Після проведення пенсійної реформи в Україні пенсіонерам доведеться вибирати: пенсія або зарплата, передає Корупція.Інфо

Про це заявив в одному з інтерв'ю міністр соціальної політики Андрій Рева.

Після завершення пенсійної реформи, яку впроваджують в українських реаліях, людям пенсійного віку доведеться вибирати – пенсія або зарплата. Річ у тому, що згідно з реформою, українські пенсіонери більше не зможуть одночасно працювати і отримувати пенсію



За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, людей пенсійного віку, які продовжують працювати, поставлять перед вибором. Вони повинні будуть вирішити: працювати і отримувати зарплату або йти на заслужений відпочинок і отримувати пенсію. Поєднувати одне і інше, як це було раніше, стане неможливим. Таке правило, за словами міністра, працює в багатьох країнах по всьому світу.

«Після пенсійної реформи, коли пенсія стане достатньою, потрібно встановити правило – або людина працює, отримує зарплату і виходить на пенсію пізніше, але пенсія у нього буде більше. Або він відразу виходить на заслужений відпочинок і отримує пенсію, але при цьому вже не працює », – зазначив Рева.

За його словами, роботодавців поставлять в таке становище, щоб вони не брали на роботу пенсіонерів неофіційно. Якщо таке станеться, вони можуть поплатитися за це штрафом в розмірі 320 тисяч гривень, вже з нового року.

Залишається дочекатися Нового року . Але щось мені підказує, що раз це чмо так каже- видно щось таки знає , або нічого не знає . Бо якби знав як живуть пересічні пенсіонери то не молов- би тим дурним язиком !



пʼятниця, 15 грудня 2017 р.

Пенсію за січень 2018 отримають в грудні 2017 !

Українці отримають пенсії за січень 2018 року в грудні 2017 року, як це вже було роком раніше.
Про це йдеться в постанові уряду №970 від 13 грудня.
Повідомляється, що така міра покликана забезпечити своєчасну виплату пенсій з урахуванням святкових і вихідних днів в січні 2018 року.
Відповідно до тексту документа, фінансування і виплата пенсій в грудні 2017 року проводитися особам, яким виплачується пенсія на їх поточні рахунки в банках і через національного оператора поштового зв'язку ( "Укрпошта") згідно з датами виплати, певним Пенсійним фондом за погодженням з Мінсоцполітики.
Підвищення видатків держбюджету в кінці року є однією з причин прискорення інфляції.
Соціальні видатки у грудні завжди збільшуються через те, що Мінфін на 50% фінансує пенсії січня.
Такий маневр дозволяє йому зменшити видатки наступного року.
Так, якщо у жовтні-листопаді щомісячні видатки на пенсії були на рівні 29,5-30,5 млрд грн, то у грудні вони очікуються на рівні 44 млрд грн.
Сезонний фіскальний ажіотаж створює додатковий тиск на гривню, є прихованим драйвером інфляції.




Джерело

вівторок, 12 грудня 2017 р.

Саакашвілі Міхо на свободі

Печерський районний суд Києва відмовився арештовувати  Міхеїла  Саакашвілі на період розслідування. Екс-голову Одеської ОДА відпустили з-під варти.

Як відомо, Саакашвілі привезли до суду близько 9-ї ранку. Засідання розпочалося о 12:00 і закінчилося близько 20-ї.


Суд залишив без задоволення клопотання прокуратури про обрання запобіжного у вигляді цілодобового домашнього арешту для Міхеїла Саакашвілі. Відповідне рішення на засіданні в понеділок оголосила слідчий суддя Лариса Цокол.

"Клопотання прокурора... про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту стосовно підозрюваного Саакашвілі залишити без задоволення", – оголосила Цокол.

Це рішення може бути оскаржене прокуратурою в апеляційній інстанції. Присутні в залі прихильники Саакашвілі зустріли рішення оплесками і схвальними вигуками "Суддя – молодець".


Раніше низка депутатів висловила готовність взяти Саакашвілі на поруки. Це, зокрема, Юрій Дерев'янко, Юлія Тимошенко, Віталій Купрій, Дмитро Добродомов, Ігор Луценко, Олександр Опанасенко. Про таку готовність також заявив екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.


Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня 2017 року. Йому інкримінують ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності), яка передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Як відомо, його підозрюють у змові з олігархом-втікачем, "гаманцем Януковича" Сергієм Курченком, який, за версією ГПУ, фінансував останні акції протесту в Києві, ініційовані колишнім головою Одеської облдержадміністрації.



субота, 9 грудня 2017 р.

Саакашвілі зробив заяву із слідчого ізолятора

Саакашвілі підтвердив слова голови Центру Бендукідзе Володимира Федорина про голодування.

«Я оголошую безстрокове голодування.Я так само як і ви не боюся переляканого президента, який вкрав перемогу Майдану і зрадив свій народ, перетворившись із гаранта Конституції в гаранта корупції. Я не злякався Путіна, тим більше не злякаюсь цієї зграйки дрібних злодюжок», – повідомляється на офіційній сторінці політика в Facebook.

Саакашвілі також додав, що його життя належить двом народам – ​​України та Грузії, а також спрямоване на боротьбу з корупційною системою і олігархатом. У зв’язку з цим він закликає українців завтра, 10 грудня, вийти на в парк Шевченка на мітинг.

 «Не бійтеся, вони дуже слабкі, вони самі це розуміють і тому так сильно бояться! Їм не залякати ні мене, ні вас! Я закликаю вас всіх вийти на вулиці і показати цій банді, що в Україні господар не вони, а народ України! 10 грудня 12:00, парк Шевченка. Там повинен бути кожен», – додав він.

Як повідомлялося раніше, вчора ввечері, 8 грудня, правоохоронці затримали і відправили в ізолятор тимчасового утримання Міхеїла Саакашвілі. Спікер Генерального прокурора країни Лариса Сарган повідомляла, що її відомство проситиме суд обрати запобіжний захід затриманому лідерові «Руху нових сил» у вигляді домашнього арешту.


Разом з тим один з адвокатів політика Павло Богомазов стверджував, що засідання відбудеться 11 грудня.

З сайту : https://politeka.net/ua/news/550009-ya-ne-boyus-golodayushhij-saakashvili-sdelal-gromkoe-zayavlenie-iz-kletki/

пʼятниця, 8 грудня 2017 р.

четвер, 7 грудня 2017 р.

З життя великого Енштейна


Роздуми про Бога..

Професор в університеті задав своїм студентам таке питання:

- Все, що існує, створено Богом?

Один студент сміливо відповів:

- Так, створено Богом.
- Бог створив все? - запитав професор.
- Так, сер - відповів студент.




Професор запитав:

- Якщо Бог створив все, значить Бог створив зло, раз воно існує. І згідно з тим принципом, що наші справи визначають нас самих, значить Бог є зло.

Студент притих, почувши таку відповідь. Професор був дуже задоволений собою. Він похвалився студентам, що він ще раз довів, що віра в Бога - це міф.

Ще один студент підняв руку і сказав:

- Можу я задати вам питання, професор?
- Звичайно, - відповів професор.

Студент піднявся і запитав:

- Професор, холод існує?
- Що за питання? Звичайно, існує. Тобі ніколи не було холодно?

Студенти засміялися над питанням молодої людини. Молода людина відповіла:

- Насправді, сер, холоду не існує. Відповідно до законів фізики, те, що ми вважаємо холодом, в дійсності є відсутністю тепла. Людина або предмет можна вивчити на предмет того, чи має він або передає енергію.

Абсолютний нуль (-460 градусів за Фаренгейтом) є повна відсутність тепла. Вся матерія стає інертною і нездатною реагувати при цій температурі. Холоду не існує. Ми створили це слово для опису того, що ми відчуваємо при відсутності тепла.


Студент продовжив:

- Професоре, темрява існує?
- Звичайно, існує.
- Ви знову неправі, сер. Темряви також не існує. Темрява в дійсності є відсутність світла. Ми можемо вивчити світло, але не темряву. Ми можемо використовувати призму Ньютона щоб розкласти білий світ на безліч кольорів і вивчити різні довжини хвиль кожного кольору. Ви не можете виміряти темряву. Простий промінь світла може увірватися в світ темряви і освітити його. Як ви можете дізнатися, наскільки темним є який-небудь простір? Ви вимірюєте, яка кількість світла представлено. Чи не так? Темрява це поняття, яке людина використовує, щоб описати, що відбувається при відсутності світла.

Зрештою, молодий чоловік запитав професора:

- Пане професоре, зло існує?

На цей раз невпевнено, професор відповів:

- Звичайно, як я вже сказав. Ми бачимо його щодня. Жорстокість між людьми, безліч злочинів і насильства по всьому світу. Ці приклади є не чим іншим як проявом зла.

На це студент відповів:

- Зла не існує, сер, або, принаймні, його не існує для нього самого. Зло це просто відсутність Бога. Воно схоже на темряву і холод - слово, створене людиною щоб описати відсутність Бога. Бог не створював зла. Зло це не віра або любов, які існують як світло і тепло. Зло - це результат відсутності в серці людини Божественної любові. Це начебто холоду, який наступає, коли немає тепла, або на зразок темряви, яка наступає, коли немає світла.

Ім'я студента було - Альберт Ейнштейн ...©